جراحی

زمانی که حرف از جراحی دندان و یا کشیدن دندان عقل می شود ، سوالات مختلفی در مورد این درمان در ذهن مخاطبین شکل می گیرد ما سعی کردیم با دقت به سوالات و نگرانی های شما ، در این مقاله توضیحاتی را در مورد جراحی دندان و نکاتی در مورد دندان عقل بنویسیم تا با کسب اطلاعات بیشتر در مورد این درمان ها ، از نگرانی های شما کاسته شود و در صورت نیاز به درمان ، آن را به تعویق نیاندازید و با آسودگی خاطر بتوانید جهت درمان های خود اقدام کنید . در ادامه با ماباشید.  

چه زمانی دندان به جراحی  و یا کشیده شدن احتیاج دارد؟

  پوسیدگی های عمیق دندانی از دلایل نیاز دندان به جراحیست . هنگامی که عمق پوسیدگی به قدری باشد که دیگرهیچ راه درمانی برای حفظ دندان وجود نداشته باشد و همچنین به دلیل پوسیدگی زیاد امکان کشیدن دندان به خاطر تکه تکه شدن وجود ندارد دندان، نیاز به جراحی پیدا می کند. از دلایل دیگر میتوان به شکسته شدن فک و آسیب دیدن سایر دندان ها اشاره کرد که استفاده از جراحی برای خارج کردن دندان را اجتناب ناپذیر می کند . هنگامی که بنابر شرایطی بافت عصب به طور کامل از بین رفته و امکان عصب کشی هم نیست ، دندان کشیده می شود. بیماری های لثه نیز به مرور با تحلیل استخوان و آسیب به بافت نگهدارنده دندان گهگاه  نیاز به جراحی ایجاد می کند. دندان های عقل نهفته و نیمه نهفته هم بعد ممکن است بعد از تشخیص دندانپزشک ، نیاز به جراحی پیدا کنند .  

چه کسانی نیاز به جراحی و یا کشیده شدن دندانهای عقل دارند؟

هنگامی که در دهان  فضای کافی جهت رویش دندان عقل  وجود نداشته باشد یا دندان عقل به طور غیرطبیعی و ناهنجاری رویش کرده باشد و همچنین اگر دچار عفونت یا پوسیدگی شده باشد در این صورت چون می تواند به دندانهای مجاور خود آسیب بزند معمولا دندانپزشک توصیه به کشیدن یا جراحی دندان عقل می کند.  

مراقبت ها و نکات پس از جراحی

 
  • تکه گاز گذاشته شده روی ناحیه زخم را تا یک ساعت پس از جراحی روی محل فشار داده و سپس دور بیندازید.
  • آب دهان خود را قورت دهید و از تف کردن بپرهیزید.
  • تا 24 ساعت پس از جراحی از کمپرس سرد برای کاهش تورم استفاده کنید.
  • دهانشویه توصیه شده را از فردای روز جراحی استفاده نمایید
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک را از روز جراحی شروع کنید.
  • تا روز بعد از جراحی ترجیحا از غذاهای سرد و نرم استفاده کنید.
  • تا چند روز پس از جراحی از استعمال سیگار خودداری کنید.
  • از ورزش سنگین تا چند روز بپرهیزید.
  • وجود غشای سفید رنگ در ناحیه جراحی نشانه عفونت نیست و ممکن است تاچندین روز خونابه و تورم نیز داشته باشید که امری طبیعی است.
   

چه موقع دندان کشیدنی و چه موقع نیاز به جراحی دارد؟

  هنگامی که دندان به طور کامل از لثه بیرون زده و به طور کامل رشد پیدا کرده و قابل دسترس باشد عمدتا فقط با فورسپس دندانپزشک به راحتی کشیده می شود و نیازی به جراحی نیست. اما در شرایطی که دندان به طور کامل رشد نکرده و نهفته و یا نیمه نهفته باشد دندانپزشک با کمک ابزار مخصوص و ایجاد برش در بافت لثه اقدام به جراحی دندان برای خارج کردن آن می کند.  

بهترین سن مناسب کشیدن دندان عقل ؟

بهترین سن کشیده شدن دندان عقل بین 18 تا 21 سالگی می باشد. اما گاهی بعضی افراد در سنین بالاتر که ریشه های دندان مقاوم تر شده و کشیده شدن دندان را سخت تر می کند اق

تنظیم تصویر شاخص

دام به انجام این درمان می کنند.  

دلایل نیاز به کشیدن دندان عقل

 
  • اگر دندان عقل به صورت کج یا چرخیده در لثه باشد.
  • به دلیل عدم دسترسی آسان به دندان عقل برای مسواک زدن و تمییز کردن ، احتمال پوسیده شدن دندان زیاد است و منجر به درد و در صورت خارج نشدن صدمه زدن و خراب کردن دندانهای مجاور می شود.
  • کشیده شدن به دلیل ایجاد نظم دندانها و ارتودنسی
  • هنگامی که کمبود فضا در دهان وجود دارد و دندان عقل به این دلیل زیرلثه قرار می گیرد.
  • هنگامی که هم محوری دندانهای دیگر را برهم می زند.
  • داشتن درد پیوسته در ناحیه گلو، گوش و گردن
  • ایجاد کردن مشکلات سینوسی
 

مراحل جراحی دندان

  در ابتدا بیمار طی یک جلسه برای  انجام معاینه به همراه عکس رادیولوژی اقدام می کند. پس از بررسی به عمل آمده توسط دندانپزشک بیمار جهت جراحی آماده می شود. در مرحله اول دندانپزشک 10 تا 15 دقیقه قبل از اقدام به جراحی، ناحیه مورد نظر را توسط تزریق داروی بی حسی بی حس میکند. پس از بی حسی کامل، با وسیله ای مخصوص ، لثه شکافته می شود و دندانپزشک با خالی کردن کناره های دندان توسط الواتور  ریشه دندن را لق می  کند. سپس با وسیله ای به نام فورسپس دندان را به طور کامل یا تکه شده بیرون می آورد. در مرحله ی بعدی ناحیه ای جراحی تمییز شده و سپس در لثه بخیه زده می شود(گاهی نیاز به بخیه نیست) و کار به اتمام می رسد. در مواردی که دندان به طور کامل از لثه بیرون زده باشد نیاز به جراحی نبوده و با کشیدن ساده این کار انجام می شود.     در انتها، دندان عقل سومین و دندان آسیا و آخرین  دندان  است که در دهان  رشد می کند و فضای اندکی برای آن در دهان وجود دارد که در برخی افراد این دندان به طور کامل و در برخی به صورت نهفته رشد می کند. در برخی از ما این دندانها در دهان مشکلی ایجاد نمی کنند و باعث درد و ناراحتی نمی شوند اما در برخی افراد باعث ناراحتی هایی شده که جز کشیدن و یا جراحی چاره ای وجود ندارد.