شاید تا به حال و به موقع درد دندان ، اسم درمان عصب کشی یا همان درمان ریشه را شنیده باشید . وقتی که در مورد اناتومی دندان صحبت می شود ، باید بدانیم که پالپ ، تنها قسمت  زنده ی دندان به شمار می رود اگر دچار عفونت شود ممکن است خطرناک باشد که باید آن را درمان کرد که به اصطلاح به این درمان، عصب کشی گفته می شود. هدف از عصب کشی حفظ دندان طبیعی خود فرد است که بتواند به راحتی و بدون درد از آن مجدد استفاده کند. ما در این مقاله سعی کردیم با بررسی همه جوانب این درمان، شما را راهنمایی کنیم تا با خیالی راحت بتوانید درمان خود را انجام داده و آن را به خاطر عدم آگاهی به تعویق نیندازید.

درمان ریشه یا عصب کشی دندان چیست؟

درمان ریشه یا همان عصب کشی، هنگامی این درمان برای فرد صورت می گیرد که پوسیدگی و عفونت های دندانی پیشرفت کرده و به داخل پالپ دندان که بافت نرم و دارای عصب است می رسد ، در این حالت دندان در مقابل دما و جویدن حساس شده و دچار درد می شود. سپس متخصص درمان ریشه با تخلیه مواد عفونی و عصب موجود در دندان، درد دندان فرد را بهبود می بخشد.

چه علائمی نشان دهنده نیاز دندان به عصب کشی ( درمان ریشه ) می باشد ؟

شکسته شدن و یا ترک برداشتن تاج  دندان

تروما یا همان ضربه ناگهانی وارد شده به دندان

درد مداوم و حساسیت به دما ( سرما و گرما )

عفونت و خروج ترشحات عفونی از دندان

تغییر کردن رنگ دندان بخاطر وجود عفونت در پالپ

تعداد زیادی درمان انجام شده روی یک دندان

مراحل عصب کشی دندان به چه صورت است؟

در ابتدا دندانپزشک معالج از ژل بی حسی برای کاهش درد تزریق استفاده می کند و سپس اقدام به تزریق بی حسی در ناحیه تحت درمان می کند. در مرحله ی بعدی دندانپزشک با استفاده از تجهیزاتی مانند فرز توربین مسیر کوچکی در تاج دندان ایجاد کرده و سپس با وسایل مخصوص به نام فایل شروع به خارج کردن پالپ دندان می کند. بعد از آن توسط محلول ضد عفونی کننده یا سرم اقدام به پاکسازی پالپ دندان از باکتری ها نموده و  سپس کانال های دندان برای پر کردگی پاکسازی و شکل دهی می شوند. در مرحله ی بعدی مسیر و حفره ایجاد شده برای دسترسی به کانال ها با استفاده از مواد مخصوص پر می شود و اگر سطح پوسیدگی بسیار زیاد بود ممکن است به وجود یک پایه در کانال دندان نیاز باشد تا بعد از آن بتوان روی دندان تاج و روکش نصب کرد.

ویدئوهای مرتبط با درمان ریشه

گالری ویدئو درمان ریشه

چنانچه تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد درمانهای مرتبط با درمان ریشه به دست بیاورید روی دکمه زیر کلیک کنید.

چه موقع درمان ریشه مجدد انجام می شود؟

بنابر دلایلی  ممکن است درمان ریشه یا عصب کشی به طور کامل موفقیت آمیز نباشد. مثلا: به علت عفونت زیاد ، تخلیه نشدن کامل عصب دندان، به وجود آمدن پوسیدگی جدید و مجدد در دندان عصب کشی شده، شکل پیچیده کانال دندان و.. در این موارد  نیاز مجدد به درمان ریشه دندان وجود دارد.

درد بعد از درمان ریشه نشانه ی چیست؟

تا چند روز پس از درمان ریشه یا عصب کشی ، فرد ممکن است در ناحیه دندانی که عصب کشی شده درد مختصر یا گهگاه زیادی داشته باشد که این امر طبیعی است زیرا عصب از ریشه دندان قطع شده و باعث التهاباتی در اطراف استخوان آن ناحیه می شود که این موارد ایجاد درد می کنند. برای رفع این مشکل می توان با نظر دندانپزشک معالج از مسکن و یا آنتی بیوتیک استفاده کرد.

عواقب به تعویق انداختن درمان ریشه و یا عصب کشی

در بعضی مواقع احساس درد در ناحیه دندان ممکن است پس از چند روز فروکش کند و این امر باعث به تعویق انداختن درمان توسط فرد می شود. در این هنگام عفونت و مشکلات دندان بیشتر  شده و پیشرفت میکند که دیگر ممکن است با درمان ریشه نتوان مشکل را حل کرد و نیاز به کشیدن دندان باشد. کشیدن دندان هم باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود هم ظاهر و زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین جایگزین کردن دندان کشیده شده و از بین رفته با روش های دیگر به مراتب هزینه و مراقبت بیشتری نسبت به  درمان ریشه خواهند داشت.

استفاده از لیزر در عصب کشی دندان

تجهیزات نوینی مثل لیزر می تواند تا حد زیادی درد و مشکلات پس  از درمان ریشه و یا همان عصب کشی را کاهش دهد. با استفاده از لیزر حین درمان ، کانال های دندان را می توان به طور کامل و با درصد اطمینان بیشتری ضد عفونی و پاکسازی کرد. همچنین ، لیزر می تواند بافت های آسیب دیده را با سرعت بیشتری بهبود ببخشد و ترمیم کند. و همچنین با استفاده از لیزر و بی حسی ناشی از آن،  می توانید عصب کشی بدون درد و  متفاوتی را تجربه کنید. شایان به ذکر می باشد که ما ، در مجموعه دندانپزشکی دکتر احتشام منش ، از لیزر برای درمان ریشه ( عصب کشی ) دندان استفاده می کنیم .

احتیاط و مراقبت های پس از درمان ریشه و یا عصب کشی

تا یک روز پس از درمان ریشه برای جویدن غذا از سمت دیگر و سایر دندانها کمک بگیرید. بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و حتما ناحیه پانسمان شده دندان را مسواک نزنید بعد از درمان ریشه تا 2 ساعت از غذا خوردن بپرهیزید درد پس از درمان ریشه تا چند روز طبیعی است و می توان برای تسکین درد از مسکن استفاده کنید. پانسمان داخل دندان را پس از درمان ریشه و تا قبل از انجام ترمیم و یا روکش حفظ کنید و در صورت خالی شدن پانسمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

سوالات متداول درمان ریشه

این امر به شرایط و وضعیت دندان آسیب دیده بستگی دارد و تا معاینات به صورت کامل انجام نشود، نمی توان در مورد حذف لمینت یا باقی ماندن آن نظر قاطعی بیان کرد. در مواردی که از روش اول درمان ریشه انجام شود و نقطه هدف فقط ریشه دندان باشد، آسیبی به لمینت وارد نمی شود اما در مواردی که دیواره های دندان خراب و پوسیده است، لمینت موجود باید حذف شود و بعد از درمان دندان، مجدد لمینت گذاری صورت گیرد.

هنگامی که دندان دچار عفونت و پوسیدگی شده باشد، باید سریعا برای درمان آن اقدام نمود، در غیر این صورت عفونت آسیب جدی به کانال‌های دندان وارد می‌کند. اگر این عفونت به ریشه دندان و یا عصب برسد، آبسه‌های شدید دندانی و دردهای غیر قابل تحمل ایجاد می‌شوند. با گسترش عفونت، امکان از دست رفتن دندان به طور کامل وجود دارد که دندانپزشک به جای درمان، مجبور به کشیدن دندان آسیب دیده می‌شود.

به طور معمول پس از درمان ریشه ، درد ناشی از آن ۳ تا ۴ روز ادامه پیدا می‌کند که با مصرف داروهای مسکن، میزان این درد کاهش خواهد یافت. اما در صورتی که این درد در طول این مدت زمان کاهش پیدا نکند و یا شدیدتر شود، می‌تواند نشان دهنده عوارضی مانند عفونت باشد و توصیه می‌شود که در این صورت به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

 

دندانهای شیری تا مدت زمانی در دهان باقی می مانند. و دو کار مهم انجام می دهند اول انجام جویدن و حفظ زیبایی کودک و مورد دوم به عنوان راهنمای رویش دندانهای دائمی هستند.بنابراین حفظ این دندانها تا زمان افتادن طبیعی آنها لازم است.اگر دندان شیری دچار پوسیدگی شود حتما نیاز به پرکردن یا درمان ریشه دارند. البته نوع درمان ریشه این دندانها متفاوت از دندانهای دائمی می باشد.

مسواک زدن پس از درمان ریشه دندان مانعی ندارد اما معمولاً استفاده از نخ دندان به دلیل آسیب به دندان تازه تحت درمان قرار گرفته شده توصیه نمی‌شود و بهتر است تا قبل از ترمیم و نصب روکش روی دندان از نخ دندان استفاده نشود. همچنین باید محل آسیب دیده را تمیز نگه دارید و با احتیاط مسواک بزنید تا محل مورد نظر مورد تجمع باکتری‌ها قرار نگیرد. و نیزپس از انجام درمان ریشه، به هنگام مسواک زدن فشار زیادی به دندان‌ها وارد نکنید و تا حد امکان ازخوردن غذاهای سفت برای مدت کوتاه اجتناب کنید.

برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین رزرو وقت با شماره ی 05138814151 در تماس باشید.

و همچنین برای رزرو انلاین وقت، می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید.

 

نظرات مراجعین مجموعه