ایمپلنت

شاید برای شما و اطرافیانتان اتفاق افتاده باشد که با گذشت زمان و یا بخاطر دلایل مختلفی، دندانهای خود را از دست داده باشید. این ماجرا علاوه بر اینکه در غذا خوردن و تکلم شما مشکل ایجاد می کند، تا حد زیادی زیبایی و ظاهر لبخند شما و نیز اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه با پیشرفت علم و تجهیزات، ایمپلنت بهترین جایگزین دندانهای از دست رفته است که میتواند  تا آخر عمر حکم دندان دائمی شمارا دارد. در ادامه این مقاله برای آشنایی بیشتر با درمان ایمپلنت با ما همراه باشید.  

ایمپلنت دندان چیست؟

  ایمپلنت دندان،  از بهترین روش های  جایگزین کردن دندانهایی که از دست رفته و کشیده شده اند محسوب  می شود. ایمپلنت یک پیچ فلزی و از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه ی کشیده شده و از دست رفته ی دندان عمل میکند و یک تاج یا روکش روی آن قرار می گیرد و به چهره ی آن  نمای دندان واقعی می بخشد.  

اجزا تشکیل دهنده ایمپلنت

  ایمپلنت دندان از سه جزء تشکیل شده است: فیکسچر یا همان پایه که بجای ریشه در داخل استخوان فک کاشته می شود. اباتمنت  که بعدا روی فیکسچر بسته می شود و روکش روی آن قرار می گیرد روکش دندان که روی اباتمنت قرار میگیرد و نمای نهایی دندان را تکمیل نموده و زیبایی و جویدن آسان را به ارمغان می آورد    

درمان ایمپلنت برای چه افرادی مناسب نیست؟

  افرادی که بیماری های خاص مثل دیابت کنترل نشده دارند. افرادی که برای درمان سرطان تحت شیمی درمانی هستند. افرادی که بیش از حد سیگار و دخانیات مصرف می کنند. خانم های باردار . افرادی که از سلامت فکی و لثه ی خوبی برخوردار نیستند.  

عوارض دیابت بر کاشت ایمپلنت

دیابت، بیماریست که در آن بدن انسان توانایی خود را برای کنترل قند خون از دست می دهد، به همین علت اگر توسط رژیم و داروهای مخصوص کنترل نشود دارای عوارضی پس از درمان ایمپلنت خواهد بود:
  • به دلیل اختلال در خون رسانی به محل کاشت ، در بیمارانی با دیابت کنترل نشده ، این بیماری باعث دیر بهبود یافتن بافت لثه
می شود.
  • به علت کاهش سطح ایمنی بدن ، ممکن است در معرض ابتلا به عفونت قرار بگیرند.
  • به دلیل کند بودن روند بهبود کاشت ایمپلنت احتمال شکست درمان و عدم موفقیت بیشتر می شود.
پس در  افراد دیابتیک حتما قبل از انجام درمان ایمپلنت باید این بیماری کنترل شده باشد و  از سمت پزشک معالج نیز  اجازه برای انجام این درمان صادر شده باشد

 

آیا ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

  برای افراد زیر 18 سال به دلیل کامل نشدن رشد استخوانهای فک بهتر است ایمپلنت انجام نشود زیرا در صورت انجام ممکن است در آینده و با رشد صورت و فک ایمپلنت کوتاه تر بنظر بیاید . ویا درصورت انجام باید روکش آن پس از 18 سالگی به تناسب سایر دندانها و فک و صورت تعویض گردد.    

عمر و دوام ایمپلنت چقدر است؟

در صورت رعایت بهداشت دهانی عمر پایه ایمپلنت تقریبا 25 تا 30 سال و عمر روکش آن تقریبا 15 سال می شود.  

اگر دندان از دست رفته را جایگزین نشود چه اتفاقی می افتد؟

با جایگزین نکردن دندانهای از دست رفته به مرور زمان بعضی مشکلات مانند: تحلیل استخوان فک ، حرکت دندانها به سمت فضای خالی، تغییرات ظاهری صورت، عفونت لثه ها و… به وجود می آید.

 

مراحل انجام درمان ایمپلنت

ابتدا فرد توسط دندانپزشک معالج مورد معاینه اولیه قرار می گیرد.  سپس با تشخیص و نظر دندانپزشک و در نظر گرفتن شرایط استخوان فک ، بافت لثه و موقعیت دندانها ، تعداد و نوع ایمپلنت مشخص می شود. بعد از آن  فرد باید برای تهیه عکس سی تی اسکن یا (cbct) اقدام کند. در مرحله بعد پس از انجام کامل معاینه های بالینی و کلینیکی و کاندید شدن فرد برای درمان ایمپلنت، جلسه ای برای انجام جراحی در نظر گرفته می شود. در جلسه جراحی ،  ابتدا با بی حسی موضعی ناحیه ی تحت درمان بی حس می شود. سپس دندان کشیده شده و پایه ایمپلنت به همراه پودر پیوند استخوان در استخوان فک کاشته می شود. در مواردیکه ایملپنت در ناحیه بی دندانی کاشته می شود ، مرحله کشیده شدن دندان وجود نخواهد داشت . بعد از 2 الی 3 ماه با رشد و ترمیم استخوان و فک جوش شدن ایمپلنت به آن قالبگیری صورت گرفته و پس از ساخته شدن توسط لابراتوار، پروتز روی پایه قرار میگیرد.      

نکات و مراقبتهای پس از درمان ایمپلنت

  • پس از انجام این درمان تا 24 ساعت از مسواک زدن پرهیز کنید.
  • از ساعات اولیه پس از جراحی تا 24 ساعت برای کنترل و کاهش تورم می توان از کمپرس یخ استفاده کرد.
  • داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک معالج را طبق توصیه های ایشان مصرف کنید.
  • تا 48 ساعت پس از جراحی از خوردن نوشیدنی های داغ و غذاهای سفت خودداری شود.
  • تورم در محدوده ی جراحی امری طبیعی ست و پس از چندین روز برطرف می شود.
  • وجود خون آبه در دهان تا چند روز پس از جراحی طبیعی ست و جای نگرانی نیست.
  • برای جلوگیری از خونریزی و تورم در هنگام خواب پس از جراحی، بهتر است از دو بالشت زیر سر خود استفاده کنید.
  • فعالیت های شدید مثل ورزش سنگین را تا چندین روز پس از جراحی به تعویق بیندازید.
  • از استعمال سیگار و دخانیات تا چندین روز بپرهیزید.
  • برای جلوگیری از خونریزی مجدد اب دهان خود را قورت داده و آن را تف نکنید.
  • وجود غشای سفید رنگ تا چندین روز پس از جراحی بر روی ناحیه ی جراحی شده دلیل بر عفونت نیست و جای نگرانی ندارد.
  • حتی المکان تا چندین ساعت از صحبت کردن پرهیز کنید.
  • از دست کاری محل زخم و بخیه ها خودداری کنید.
    در انتها ، امید داریم با استفاده از این توضیحات و اطلاعات درباره ی ایمپلنت دندان ، هم از نگرانی و ترس شما عزیزان کاسته شده باشد و همچنین با انتخابی آگاهانه  و مراجعه به موقع به دندانپزشکی و با انتخاب بهترین مکان برای انجام ایمپلنت دندان ، دارای دندانهایی دائم و لبخندی زیبا تا پایان عمر شوید. با انجام مراقبتهای لازم و نکات  پس از درمان، امید است که عمر و دوام ایمپلنت خود را افزایش داده و بهترین نتیجه را برای خود به ارمغان آورید.